Altmaesports impulsa l’estratègia de desenvolupament local amb dos jornades de participació ciutadana

  • La primera s’ha celebrat a Morella i ha comptat amb representants de la societat dels Ports
  • La segona convocatòria se celebra demà a La Torre d’En Besora

Conèixer la realitat i les necessitats dels Ports i l’Alt Maestrat, és l’objectiu que s’ha plantejat Altmaesports per a redactar la Nova Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027 amb la fi que els fons europeus Leader continuen arribant a les dos comarques de l’interior castellonenc.

Per al desenvolupament de l’estratègia Altmaesports ha organitzat sengles jornades participatives a Morella i La Torre d’En Besora. La primera d’elles s’ha celebrat a la Fàbrica Giner de Morella reunint empresaris, alcaldes, tècnics i ciutadania de la comarca dels Ports. Mitjançant un mètode participatiu s’ha analitzat la realitat socioeconòmica del territori i s’han plantejat les necessitats dels pobles per als pròxims anys. D’aquesta manera s’han recollit les opinions de tots els presents. Totes les aportacions serviran per a redactar l’Estratègia de Desenvolupament Local amb la qual Altmaesports aposta per continuar gestionant fons europeus en el territori.

El president d’Atmaesports i alcalde de La Torre d’En Besora, David Vicente Segarra, ha destacat el paper del grup d’acció local. «En aquests anys hem invertit la pràctica totalitat del pressupost que hem gestionat per a dinamitzar l’activitat econòmica i empresarial del territori. En aquesta zona els municipis hem apostat per secundar de manera decidida les accions dels emprenedors ja que creiem que la seva iniciativa és la que possibilita la creació de llocs de treball i genera activitat econòmica que consolide població».

David Vicente Segarra ha incidit en què «una vegada més hem vist que la ciutadania està implicada amb el seu territori, una demostració és la participació que aconseguim sempre en aquestes jornades participatives ja que el programa Leader no seria res sense la participació dels ciutadans i tots els que creiem i apostem pels pobles i el món rural».

La següent sessió participativa se celebra demà dijous 3 d’agost a les 18.30h a l’Ajuntament de La Torre d’En Besora.

El territori Altmaesports està integrat per 22 municipis, les mancomunitats i 23 socis privats. L’objectiu és continuar la exitosa experiència iniciada en 2016 que ha permès un gran impuls a tot tipus d’iniciatives presentades pels emprenedors. L’Estratègia de Desenvolupament Local marcarà la gestió dels fons europeus durant els pròxims 4 anys.