Altmaesports i Reactiva Els Ports obren la porta de les empreses als nous emprenedors

El Grup d’Acció Local Altmaesports i la xarxa Reactiva Els Ports han organitzat sengles jornades per a mostrar als joves de la comarca negocis en marxa en el territori dels Ports i l’Alt Maestrat. D’aquesta manera s’ha ofert als futurs emprenedors la possibilitat de conèixer activitats econòmiques assentades als pobles, activitats que són font d’ocupació i riquesa. S’han realitzat dues jornades de visita a aquestes empreses, on els seus responsables han ofert la seva visió de negoci i vida als pobles. El pròxim dia 25 tindrà lloc, a Ares del Maestrat, una jornada per a fomentar l’emprenedoria als pobles de l’interior nord de Castelló, una jornada que donarà visibilitat als quals aposten pels pobles i obrirà la porta a noves idees.

Algun dels negocis que s’han visitat han rebut el suport dels fons europeus Leader a través d’Altmaesports. En altres casos es tracta d’empreses consolidades.

En dues jornades s’han realitzat cinc visites a activitats econòmiques i negocis d’allò més variat. Com un estudi d’arquitectura està dinamitzant l’activitat econòmica a Culla i contractant professionals, la producció de formatges i la ramaderia que dinamitza l’economia de Catí i granges de tota la comarca, la producció de carn selecta de cabrit a La Torre d’en Besora, el lloguer i rutes amb bicicleta elèctrica a Cinctorres, la instal·lació de plaques solars i sistemes d’energies renovables amb una empresa de La Mata o la producció de «trencadís» a la Todolella són algunes de les mostres d’iniciatives empresarials que assenteixen població a l’interior de Castelló.

Des d’Altmaesports el president de l’entitat, David Vicente Segarra ha apuntat que «d’aquesta manera els joves han conegut com hi ha empreses viables i que ofereixen possibilitats per a viure als pobles. També han vist que és possible partir de zero i obrir-se camí en el món rural amb ajudes com les que proporcionem des del Leader».

  • Tramitació de noves ajudes

Aquestes visites a empreses també s’emmarquen dins de la promoció que Altmaesports està realitzant de les ajudes Leader, la convocatòria de les quals per a 2021 està vigent per a fer inversions en les anualitats de 2021, 2022 i 2023. Indicar que el termini de presentació finalitza el 15 de setembre.

  • Altmaesports

El Grup d’Acció Local està format per 48 socis dels quals 25 són públics, (Ajuntaments i Mancomunitats de les comarques de l’Alt Maestrat, Els Ports i Baix Maestrat) així com 23 socis privats.

Otras notícias

Descubre toda la actualidad del Grupo de Acción Local Altmaesports. Todas las novedades respecto las ayudas Leader, casos de éxito, resoluciones, eventos y jornadas informativas.

Síguenos en redes