Altmaesports i Reactiva Els Ports obren la porta de les empreses als nous emprenedors

El Grup d’Acció Local Altmaesports i la xarxa Reactiva Els Ports han organitzat sengles jornades per a mostrar als joves de la comarca negocis en marxa en el territori dels Ports i l’Alt Maestrat. D’aquesta manera s’ha ofert als futurs emprenedors la possibilitat de conèixer activitats econòmiques assentades als pobles, activitats que són font d’ocupació i riquesa. S’han realitzat dues jornades de visita a aquestes empreses, on els seus responsables han ofert la seva visió de negoci i vida als pobles. El pròxim dia 25 tindrà lloc, a Ares del Maestrat, una jornada per a fomentar l’emprenedoria als pobles de l’interior nord de Castelló, una jornada que donarà visibilitat als quals aposten pels pobles i obrirà la porta a noves idees.

Algun dels negocis que s’han visitat han rebut el suport dels fons europeus Leader a través d’Altmaesports. En altres casos es tracta d’empreses consolidades.

En dues jornades s’han realitzat cinc visites a activitats econòmiques i negocis d’allò més variat. Com un estudi d’arquitectura està dinamitzant l’activitat econòmica a Culla i contractant professionals, la producció de formatges i la ramaderia que dinamitza l’economia de Catí i granges de tota la comarca, la producció de carn selecta de cabrit a La Torre d’en Besora, el lloguer i rutes amb bicicleta elèctrica a Cinctorres, la instal·lació de plaques solars i sistemes d’energies renovables amb una empresa de La Mata o la producció de «trencadís» a la Todolella són algunes de les mostres d’iniciatives empresarials que assenteixen població a l’interior de Castelló.

Des d’Altmaesports el president de l’entitat, David Vicente Segarra ha apuntat que «d’aquesta manera els joves han conegut com hi ha empreses viables i que ofereixen possibilitats per a viure als pobles. També han vist que és possible partir de zero i obrir-se camí en el món rural amb ajudes com les que proporcionem des del Leader».

  • Tramitació de noves ajudes

Aquestes visites a empreses també s’emmarquen dins de la promoció que Altmaesports està realitzant de les ajudes Leader, la convocatòria de les quals per a 2021 està vigent per a fer inversions en les anualitats de 2021, 2022 i 2023. Indicar que el termini de presentació finalitza el 15 de setembre.

  • Altmaesports

El Grup d’Acció Local està format per 48 socis dels quals 25 són públics, (Ajuntaments i Mancomunitats de les comarques de l’Alt Maestrat, Els Ports i Baix Maestrat) així com 23 socis privats.