Altmaesports Leader treballa en un projecte de cooperació per a implantar l’economia circular en l’ús de l’oliva

El Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader participa en un projecte de cooperació amb altres sis GAL de la Comunitat Valenciana. Entre tots, busquen crear un sistema basat en l’economia circular per a millorar l’eficiència de l’oliva. Així, es beneficiarà a les almàsseres i als ramaders locals.

La idea del projecte és conèixer les almàsseres de cada territori i donar-los una nova vida a les restes de l’oliva o «alperujo» després del procés per a crear l’oli d’oliva. “El nostre GAL dóna continuïtat a un treball previ realitzat, enfocat a l’aprofitament de les restes de l’oliva i la seva utilització com a complement a l’alimentació animal en boví extensiu” ha indicat el gerent d’Altmaesports, José Antonio Cruz. I és que, el Grup d’Acció Local treballa de manera conjunta amb la Universitat Politècnica de València per a crear una dieta animal basada o complementada amb el «alperujo».

“En el nostre territori no comptem amb moltes almàsseres, però si amb molts ramaders que poden beneficiar-se d’aquesta nova forma d’alimentació animal, més sostenible i barata”, ressalta Cruz.

Cal indicar que el projecte de cooperació, ‘Economia Circular de l’Oliva. Aprofitament de subproductes de la producció d’oli d’oliva’ és finançat amb fons Leader i la cooperació del Govern d’Espanya, la Generalitat Valenciana i la Unió Europea. Així mateix, a més d’Altmaesports Leader, participen l’Associació per al Desenvolupament de les Comarques d’Interior @DICI, l’Associació Palància Millars 14/20, l’Associació Desenvolupament Rural Túria-Calderona, l’Associació per al Desenvolupament Sostenible dels Municipis del Caroig, Serra Grossa i Riberes del Xúquer, l’Associació Som Rurals i el Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420.