Mercedes Moliner: “Tenia una idea i la volia fer realitat perquè li veia moltes possibilitats”

Mercedes Moliner és la gerent de la cafeteria de Culla, Allí d’illà. Un local petit però molt acollidor que va obrir al desembre de 2019. “Jo tenia aquesta idea rondant-me pel cap des de feia temps i la vaig voler fer realitat a poc a poc. Volia treballar al poble i aquí, en aquest local, veia moltes possibilitats” compta Mercedes molt il·lusionada.

I és que abans de tenir aquest negoci, Mercedes havia treballat a Castelló i també a Culla però “jo sempre he volgut emprendre i ser autònoma, treballar per a mi. Tenia aquest local que l’utilitzàvem per a guardar el cotxe, però com està molt ben situat i també hi ha bones vistes pensava donar-li vida i obrir un altre concepte de cafeteria en el món rural”.

  • Un concepte de cafeteria diferent

Allí d’illà està situada a la part alta del poble i és “una cafeteria petita però diferent, està en un lloc de Culla on no hi havia res i la terrassa li dona molta vida. A més, té bones vistes, a la gent li agrada molt quan ve” relata el seu gerent.

Mercedes va demanar les ajudes Leader en 2018 i després va fer la inversió. “Em van donar una bona empenta per a realitzar les obres d’aquest nou local, ja que partia de zero. A mi m’han anat molt bé.”

“Aquest negoci és una idea molt bona perquè el nucli antic de Culla és un poble que potencialment té moltes visites, ve molta gent de fora a visitar-lo i aquí en la part alta no hi havia res” assegura José Antonio Cruz, Gerent del Grup d’Acció Local Altmaesports Leader.

“El bar és petit, el local, però la terrassa té molt potencial i més si comptem les vistes que té. Un lloc molt acollidor que fa falta en el món rural i que li dona una altra vida a l’entorn de Culla” continua José Antonio Cruz.

  • Possibilitats en el món rural

Mercedes assenyala que està “molt il·lusionada d’obrir la cafeteria aquí al poble i així poder dinamitzar l’entorn. Oferir una alternativa diferent, donar-li vida a la part de dalt de Culla i que la gent s’anime a pujar”.