“És fonamental modernitzar les instal·lacions per a poder abaratir costos i així tirar endavant qualsevol empresa d’interior”

Teodoro Segura és el gerent de l’empresa TEODORO SEGURA SL, dedicada a fabricar envasos de fusta per a fruita i hortalissa, on ja treballava el seu pare i també el seu avi. “Fa molts anys que estem a Morella, és una empresa que ja fa molt temps que està ací en el mateix lloc treballant la fusta i fent caixes per a transportar-la”. Ens conta Teodoro. Una indústria familiar situada en la capital dels Ports que proveeix a l’hivern la zona de Benicarló, Tortosa i Amposta; i a l’estiu, la zona de Lleida i el baix Aragó.

MODERNITZAR LES INSTAL·LACIONS

Teodoro volia comprar una màquina per a modernitzar la seva empresa i així abaratir costos, ja que si no la té en la indústria havia de fer-ho una empresa exterior i això implica un increment del valor del producte. “Ara ho puc fer ací en l’empresa i molt millor, clar”. Diu el seu gerent.

Ell ens explica com és la màquina que s’ha comprat amb els fons Leader i quina és la seva funció. “La màquina és una encunyadora de fons que té la finalitat de foradar la caixa perquè quan envasin la fruita el cistell pugui refrigerar i, per tant, el contingut pugui respirar i li entre fred perquè es conservi millor”.

“I és que les empreses de l’interior s’han de modernitzar per a abaratir costos i així oferir un bon producte i de qualitat”. Ens conta també Teodoro. “Aquestes ajudes sempre són bones, perquè avui dia una màquina amb aquestes característiques val molt diners i va molt bé que et donin una empenteta per a pagar-la”.

“Les ajudes es van demanar en 2018, en 2019 es va fer la inversió i en 2020 es va pagar a cadascú el percentatge corresponent després de presentar la justificació”. Ens conta José Antonio Cruz, Gerent del grup d’Acció Local Altmaesports LEADER.

EMPRESES EN EL MUNDO RURAL

“No és fàcil estar ací, perquè a Morella no tenim autovies ni tenim res, i nosaltres competim amb gent que no té el cost de pujar i baixar el material i que tenen més facilitats per a portar el producte per carretera, per això una ajuda als negocis del món rural sempre és benvinguda.”, diu Teodoro Segura.

Otras notícias

Descubre toda la actualidad del Grupo de Acción Local Altmaesports. Todas las novedades respecto las ayudas Leader, casos de éxito, resoluciones, eventos y jornadas informativas.

Síguenos en redes