Altmaesports aprova el pagament de 180.000 euros a projectes Leader

  • L’assemblea anual va destacar el bon acolliment del projecte intern del Grup per a millorar els serveis bàsics de persones amb mobilitat reduïda

El Grup d’Acció Local Altmaesports Leader, que treballa a les comarques de l’Alt Maestrat i Els Ports, va celebrar ahir a la vesprada una Junta Directiva en la qual es va aprovar el pagament, per part de la Conselleria, de 180.337’91 euros corresponents a 15 expedients de diverses convocatòries de projectes Leader.

Així mateix, també es va dur a terme l’assemblea anual del Grup, marcada en el calendari del primer trimestre de l’any segons els estatuts interns. En ella es van realitzar i van estudiar diferents gestions internes del GAL com l’aprovació dels comptes i memòria d’activitats de 2020, així com del pla d’activitats de 2021. El president del Grup, David Vicente Segarra, va posar l’accent en l’alt nivell d’execució dels projectes del GAL, ja que s’ha adjudicat la pràctica totalitat dels diners disponibles per a fomentar el desenvolupament i la implantació d’empreses en el territori d’Altmaesports.

També es va fer una anàlisi del projecte intern del Grup, centrat en millorar els serveis bàsics a persones amb mobilitat reduïda en el territori amb l’adquisició de llits elevadors amb barana i grues elèctriques domiciliàries. Fins al moment, l’acolliment per part dels habitants dels Ports i l’Alt Maestrat, els qui poden fer un ús gratuït del servei, ha estat alta.

Quant a la convocatòria Leader 2020 s’ha de ressaltar que es van presentar 56 projectes dels quals 20 van ser resolts de manera favorable. Aquests compten amb un pressupost d’ajudes de 912.515’02 euros.

Així mateix, es van posar en valor els dos projectes de cooperació entre entitats inclosos en la submesura 19.3 dels quals formarà part el GAL aquest 2021.