Altmaesports aposta per la continuïtat del GAL i major inversió a l’Alt Maestrat i Els Ports

El president d’Altmaesports, David Vicente Segarra, va participar la setmana passada en una reunió de treball amb els Grups d’Acció Local que integren FEDETCAS. En la trobada, els GAL de la província de Castelló van tractar diversos temes d’importància per al seu correcte funcionament i sobre la gestió de les ajudes Leader.

David Vicente Segarra ha indicat que una de les “principals preocupacions” dels GAL i que es va tractar en la reunió és “la continuïtat dels Grups més enllà de 2020”. I és que, el termini 2014-2020 finalitza en breu i “no ens agradaria que, ara, per estar diversos mesos sense Grups formats, tot el treball realitzat en aquests anys i els contactes amb els empresaris de les comarques es perda”. Per a fer-ho possible, FEDETCAS traslladarà la petició dels GAL de la província de Castelló a la Conselleria.

De la mateixa manera, “també estem barallant per aconseguir que els fons no gastats per alguns GAL de la Comunitat Valenciana no es perden, sinó que siguen redistribuïts entre aquells que hem emprat tot el pressupost disponible i tenim projectes interessants pendents de realització”.

En el cas d’Altmaesports, “tots els nostres projectes són d’iniciativa privada”, la qual cosa suposa un gran “impuls per a l’economia de l’Alt Maestrat i Els Ports gràcies a la inversió i generació d’ocupació que produeixen”. “Des d’Altmaesports treballem i continuarem treballant per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del nostre territori i lluitant contra la despoblació de l’interior de Castelló”.

El Grup d’Acció Local Altmaesports Leader està integrat per 48 socis – 25 públics i 23 privats-. Els municipis que ho componen són Zorita, Palanques, Villores, Forcall, Morella, Todolella, Olocau del Rey, La Mata, Cinctorres, Portell, Castellfort, Ares, Vilafranca, Benassal, Culla, La Torre d’en Besora, Vilar de Canes, Albocàsser, Catí, Vallibona, Castell de Cabres i Herbers.