Altmaesports i l’UJI realitzen un estudi conjunt per a conéixer la qualitat de vida del món rural

El Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader, juntament amb els altres quatre GAL de la província de Castelló, s’ha unit a la Universitat Jaume I, UJI, per a realitzar un estudi sobre la realitat dels pobles rurals de Castelló. Amb el treball es busca avaluar la qualitat de vida dels veïnes i veïnes de les zones rurals, així com el seu sentiment de pertinença.

L’objectiu final de l’estudi, pioner a la província, és impulsar noves oportunitats de futur, millorar la qualitat de vida, generar incentius i facilitats per a evitar la despoblació del món rural.

D’aquesta manera, una vegada ha finalitzat el treball de camp, en el territori del GAL Altmaesports Leader s’han realitzat 100 entrevistes. Així mateix, el passat 5 de novembre es va dur a terme la primera reunió per a enfocar l’informe final que s’espera tindre acabat a la fi d’aquest mateix mes. Indicar que l’informe final de l’UJI i els cinc GAL de la província de Castelló estarà finalitzat al gener de 2021.

En conjunt, s’han distribuït 650 enquestes per la província amb 25 preguntes cadascuna sobre el sentiment de benestar, la mobilitat, la qualitat de vida o el coneixement dels GAL entre altres. La intenció de l’UJI i els GAL és elaborar enquestes anuals per a mesurar l’evolució dels indicadors utilitzats i poder afinar les estratègies de desenvolupament dels Grups d’Acció Local i els ajuntaments associats a ells.

Assenyalar que el treball s’està realitzant en el Departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI, dirigit per Domingo García Marzà, i està encapçalat pel professor Xavier Ginés, que forma equip amb l’investigador Vicent Querol i la professora Emma Gómez, integrants del Grup d’investigació DESiRES.