Els fons Leader generen una inversió de 3.500.000 euros als Ports i l’Alt Maestrat

Les ajudes europees dels fons Leader són generadores de projectes i oportunitats i de la continuïtat econòmica i empresarial en els territoris rurals. Així, a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, segons el balanç realitzat pel Grup d’Acció Local (GAL) Altmaesports Leader, s’ha sol·licitat una inversió que sobrepassa els 3.500.000 euros. D’aquesta inversió els fons Leader finançaran fins a un milió d’euros entre els projectes presentats amb resolució positiva.

D’aquesta manera, s’han presentat 56 projectes a les ajudes Leader dels quals 54 són d’iniciatives privades i 2 corresponen al propi GAL.

Així mateix, els sectors econòmics de les empreses participants són molt variats, ja que hi ha projectes d’energies renovables, de transport, sectors turisme i restauració, construcció o fusteria entre altres.

El termini de resolució de les sol·licituds és de sis mesos a comptar des d’aquest mateix mes de març.

El Grup d’Acció Local Altmaesports Leader s’ha mostrat satisfet amb la convocatòria i la quantitat de projectes presentats.